Festivals Muziek
+ 2 meer
donderdag 24 oktober 2024

Popronde 2024

Popronde Utrecht 2024
Fotograaf Jessie Kamp

Praktische informatie

Diverse locaties Utrecht

Utrecht Bekijk locatie
Regulier
gratis
Datum do 24 okt
Tijd 16:00 - 02:00

Voeg toe aan je kalender:

Muziekhoofdstad voor één dag
Op 24 oktober tovert ‘het grootste reizende festival van Nederland’ Utrecht weer om tot Muziekhoofdstad van Nederland, voor tenminste één dag. Met 69 optredens op 35 locaties maakt dit de één na grootste Popronde van Nederland en kent het een record aantal artiesten die deze stad aan gaan doen. Alle optredens zijn gratis toegankelijk!

Popronde vindt plaats in allerlei soorten en unieke locaties in het centrum (en daarbuiten). Denk aan Warmoes, BUNK, camping Ganspoort, Stathe en de Nijverheid maar ook winkels als boekhandel Broese, vintagewinkel Thrifttale en elektronicawinkel Hifi Klubben, en cafés als Tilt!, De Zaak, Kafé België en Klein Berlijn.

Nieuwe locaties dit jaar zijn: Stadsklooster Utrecht, Moira, de Hondekop, Willem Slok, De Bastaard, cafe de Achtertuin, Moxy Hotel en Tigers Gym gevestigd in voormalig discotheek de Vrije Vloer. Genoeg om te ontdekken dus. 

Programma Popronde Utrecht op 24 oktober 2024
Het programma van Popronde Utrecht start om 16:00 uur met Djerra Joan in Thrifttale en gaat door tot 02:00 uur met BUG op de Afterparty in EKKO. Wil je daarna nog niet stoppen? Niet getreurd, want zowel in de EKKO als in de NAR kan er tot laat doorgedanst worden. Ga voor alle locaties en het programma naar de website

Over de Popronde
De Popronde is hét reizende muziekfestival van Nederland. Vanaf zaterdag 14 september tot en met zaterdag 30 november reizen de 99 geselecteerde acts langs 41 steden door het hele land. Singer/songwriters, rappers, rockers en producers, de Popronde is niet aan een muziekstijl gebonden en alle concerten zijn gratis toegankelijk.

Popronde tourt 12 weken door Nederland. Elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag vindt in 4 verschillende steden een Popronde plaats, met elk een unieke programmering. In iedere stad is het centrum het festivalterrein en vormen de vele deelnemende locaties de etalage voor de meest talentvolle muzikanten van het moment, die in de voetstappen treden van oud-deelnemers als Rondé, Froukje, The Vices, néomi, De Staat, Chef’Special, Hiqpy, Droom Dit, My Baby, Wies, Jeangu Macrooy en Meau.

Kijk voor informatie over de Popronde, de selectie van 2024 en het programma van de steden op www.popronde.nl.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief