Musea & exposities
donderdag 26 september 2024 - zondag 27 oktober 2024

‘Geef me de ruimte’ – Het eigenzinnige leven van Thea Beckman

'Geef me de ruimte' - Het eigenzinnige leven van Thea Beckman
foto: Frits Bromberg

Praktische informatie

Volksbuurtmuseum
Waterstraat 27
3511 BW Utrecht Bekijk locatie
Datum do 26 sep t/m zo 27 okt
Tijd di t/m zo: 11:00 - 17:00

Voeg toe aan je kalender:

Thea Beckman schrijft tijdens haar leven vele columns, korte verhalen en dertig romans. Ze ontvangt er de nodige prijzen voor.

Ze begint met schrijven in Wijk C, in een bovenwoning aan het begin van de Waterstraat, om de hoek met de Oudegracht. Haar kinderen worden in Wijk C geboren en gaan naar de Nederlands Hervormde Diaconieschool op de Waterstraat 27, het gebouw waar nu het Volksbuurtmuseum is gehuisvest.

In oktober 2024 presenteert auteur Vivian de Gier haar biografie ‘Geef me de ruimte’. De biografie laat zien wat een bijzonder veelzijdige persoon Thea Beckman was, een gedreven vrouw die, ongeacht wat anderen daarvan vonden, altijd haar eigen weg koos.
De uitgave van deze biografie is voor het museum aanleiding om met een tentoonstelling aandacht te besteden aan het leven en werk van Thea Beckman.

Lezing en stadswandeling door Wijk C door Vivian de Gier
Met De val van de Vredeborch bracht jeugdboekenschrijfster Thea Beckman een spannend stukje Utrechtse geschiedenis tot leven. Beckman-biografe Vivian de Gier neemt je mee in de achtergrond van Thea Beckman en deze bekende roman. Na de lezing volgt een stadswandeling door Wijk C en De val van de Vredeborch.

De lezingen en stadswandelingen vinden plaats op:

Zaterdag 28 september
Zondag 6 oktober
Zondag 20 oktober
Zaterdag 26 oktober

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief