Dans & ballet
dinsdag 24 september 2024

Kikker Experimenteert: If you scream, I whisper / Conundrum

Kikker Experimenteert: Youri & Marie / Yoko Haveman
foto: Moon Saris

Praktische informatie

Theater Kikker
Ganzenmarkt 14
3512 GD Utrecht Bekijk locatie
Regulier
€ 12,00
Studenten
€ 10,00
U-pas
€ 6,00
Leden / ledenpas
€ 10,00
Datum di 24 sep
Tijd 20:00

Voeg toe aan je kalender:

Theater Kikker gaat het experiment aan en presenteert makers midden in hun maakproces.

Verschillende makers laten zien waar ze mee bezig zijn en vragen feedback aan het publiek. Aan jou dus. Een intieme en verrassende avond en een kijkje in de Kikkerkeuken. Met in deze editie werk van dansmakers: Youri & Marie en Yoko Haveman.

If you scream, I whisper – Youri & Marie
Elk nieuwskanaal vertelt hetzelfde verhaal: onze wereld polariseert. Algoritmen duwen ons in hokjes. Door het tempo van de maatschappij wordt snel oordelen onze tweede natuur. Er wordt van je verwacht dat je snel bent, en onzekerheid lijkt te staan voor lafheid.

Met If you scream, I whisper, willen dansmakers Youri en Marie een alternatief voorstellen. Het is een uitnodiging om te voelen in plaats van na te denken, om de tijd te nemen in plaats van te haasten. Geïnspireerd door de term ‘sonder’ duikt het duo in de complexiteit van menselijke relaties en onderzoeken ze de essentie van contact. Hoe kunnen we de verbinding levend houden? Hoe kunnen we open en beschikbaar blijven naar elkaar? If you scream, I whisper, is een vriendelijke herinnering aan onze collectieve menselijkheid, waar vooruitgang een genuanceerde dans is van onderling verbonden zielen.

Conundrum – Yoko Haveman
In Conundrum zien we een verstrikt wezen met een drie meter lange metalen ketting als metafoor voor geconditioneerd idealisme. Welke ideeën worden opgelegd door opvoeding, cultuur en omgeving, en hoe onderscheidt ze deze van haar natuurlijke gedachten? Door fysiek theater en tekst te combineren, laat Yoko Haveman in deze interdisciplinaire solovoorstelling zien hoe je identiteit vorm kan geven in abstractie en tegelijkertijd de oprechte verbinding met het publiek kan zoeken.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief