Klassieke muziek
zondag 15 september 2024

Dianto Reed Quintet

Dianto Reed Quintet

Praktische informatie

TivoliVredenburg
Vredenburgkade 11
3511 WC Utrecht Bekijk locatie
Regulier
€ 23,00 - € 31,00
CJP
€ 18,40 - € 24,80
Kinderen
€ 12,50

Iedere kunstliefhebber droomt wel eens van een tijdreisje Parijs, zo begin twintigste eeuw. De lichtstad was destijds een culturele hotspot voor genieën als Picasso, Stravinsky, De Falla en Satie. Het uiterst talentvolle Dianto Reed Quintet neemt het publiek mee op muziekreis. Ze spelen prikkelende kwintetarrangementen en nieuw werk van Julian Schneemann.

In Nederland en ver daarbuiten is het rietkwintet op de kaart gezet door Calefax uit Amsterdam. Gelukkig vindt hun stralende voorbeeld wereldwijd navolging. Een van de belangrijkste, aanstormende rietkwintetten komt wederom uit Amsterdam. Het Spaans-Nederlandse Dianto Reed Quintet won in 2023 nog de Dutch Classical Talent publieksprijs. Het vijftal pakte bovendien eerste prijzen op het Grachtenfestival Conservatorium Concours en het Storioni Concours.

Voor dit geënsceneerde concert brengen de rietblazers van Dianto de broeierige, creatieve scene rond Picasso en Stravinsky tot leven. Beide creatieve geesten waren nauw betrokken bij enkele iconische producties van Diaghilevs gezelschap Les Ballets Russes. Sprankelende muziek uit die bloeitijd klinkt in een nieuw jasje, waaronder de Pulcinella Suite van Stravinsky en Parade van Satie. Speelse animaties op het scherm laten vonken van inspiratie overslaan.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief