Klassieke muziek
dinsdag 10 december 2024

Misa Criolla 60 jaar

Misa Criolla 60 jaar

Praktische informatie

Pieterskerk
Pieterskerkhof 5
3512 JR Utrecht Bekijk locatie
Regulier
€ 16,00 - € 26,00
Datum di 10 dec
Tijd 20:00 - 21:30

Voeg toe aan je kalender:

60 jaar geleden componeerde de Argentijn Ariel Ramírez zijn Misa Criolla ofwel Creoolse mis. De componist wist in dit werk een brug te slaan tussen Argentijnse volksmuziek en klassieke muziek. Het werd een van de eerste missen die geschreven is in de landstaal Spaans.

De mis klinkt soms devoot klassiek en dan weer als een Braziliaanse Sambaband. Het maakt deze Argentijnse mis aards en geeft het menselijke maat. De mis is hiermee razend populair geworden in de hele wereld. Een prachtige vermenging van volksmuziek, religiositeit en klassieke muziek… Een cadeautje in december waarmee we vooruitkijken naar het licht van kerst! 

De komende uitvoering krijgt extra kleur door de deelname van de Argentijnse tenor Rodríguez en zijn begeleiders. Dit geeft de uitvoeringen een heel authentieke klank en sfeer. De stem en uitstraling van Rodríguez zijn zo opvallend dat de componist Ramírez hem jarenlang als vaste zanger bij zijn concerten had.

Kamerkoor STAMPIJ en Argentijnse musici Javier Rodríguez en Daniel Morcos zijn op 10 december te horen in de Pieterskerk in Utrecht

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief