Dans & ballet
donderdag 12 december 2024

DansDonderdag: DansClick 26

Korzo Producties: DansClick 26
foto: Bart Grietens

Praktische informatie

Podium Hoge Woerd
Hoge Woerdplein 1
3554 VH De Meern Bekijk locatie
Regulier
€ 19,00
Studenten
€ 16,00
U-pas
€ 9,50
Datum do 12 dec
Tijd 20:30

Voeg toe aan je kalender:

DansClick: al 20 jaar springplank voor jong talent in nationale tour met winnaars BNG Bank Dansprijs.

DansClick is een nationale tour van de spannendste namen in de danswereld. Sinds 2013 krijgen de winnaars van de BNG Bank Dansprijs een DansClick tour. De voorstellingen worden altijd omlijst met videoportretten van de makers en de Après Danse; een informele ontmoeting tussen publiek, makers en dansers op toneel, onder het genot van een drankje.

De winnaar van de BNG Bank Dansprijs 2023 is Sheree Lenting. Naast de winnaar van de BNG Bank Dansprijs presenteert Korzo tijdens DansClick 26 ook haar eigen maker Tú Hoàng. Tijdens deze avond zie je dus twee stukken: ‘I am my ancestors wildest dreams’ van Sheree Lenting en False Memories van Tú Hoàng and Hiro Murata.

Over ‘I am my ancestors wildest dreams’ van Sheree Lenting

In “I am my ancestors’ wildest dreams” laat Sheree je door haar ogen kijken naar de grootste dromen van haar voorouders. Ze deelt hun verhalen uit het verleden, heden en de toekomst. Dansers Cicely Wijnaldum en Ciara Hiwat belichamen deze verhalen van vrouwelijkheid, met de kracht, wijsheid en liefde van hun vrouwelijke voorouders als erfenis, terwijl ze vol vertrouwen naar de toekomst kijken.

Over ‘False Memories’ van Tú Hoàng & Hiro Murata

‘False Memories’ is een duet van choreografen Tú Hoàng en Hiro Murata, ontstaan na vier jaar samenwerken bij Conny Janssen Danst. Het stuk onderzoekt hoe twee mensen, sterk verbonden, de complexiteit van de menselijke geest ervaren. Ze delen een spirituele eenheid die blijft bestaan, ongeacht hun fysieke nabijheid. Het werk benadrukt hoe herinneringen soms veranderen naar wens en verbeelding ons helpen om comfort en vrede te vinden, weg van de realiteit.

Met inleiding.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief