Klassieke muziek
vrijdag 13 december 2024

USKO: Weihnachtsoratorium

USKO: Weihnachtsoratorium

Praktische informatie

Jacobikerk
Sint Jacobsstraat 171
3511 BP Utrecht Bekijk locatie
Regulier
€ 19,50
CJP
€ 10,50
Studenten
€ 10,50
U-pas
€ 10,50
Datum vr 13 dec
Tijd 19:00

Voeg toe aan je kalender:

Het USKO luidt de feestdagen in met Weihnachtsoratorium, een groots werk voor koor, orkest en solisten over de geboorte van Christus. Het USKO voert jaarlijks één van de drie grote werken van Bach uit, het Weihnachtsoratorium, staat nu voor het eerst in 25 jaar weer op de lessenaar.

Luid de feestdagen in met het USKO en het Weihnachtsoratorium! Dit grootse werk voor koor, orkest en solisten gaat over de geboorte van Christus, de aanbidding van de herders en de komst van de wijzen uit het oosten. Bach trekt werkelijk alles uit de kast om de luisteraar in kerststemming te brengen: feestelijke paukenslagen en trompetgeschal, geestdriftige strijkers en jubelkoren, maar ook intieme koralen en aria’s vol bezinning. Laat je meevoeren door Bachs muziek in de vreugde en het mysterie van het eeuwenoude kerstverhaal.

De muziek van Johann Sebastian Bach vormt het kloppend hart van het USKO. Al decennialang voert het USKO cyclus gewijs drie van zijn grote werken uit: de Matthäus-Passion, de Johannes-Passion en de Hohe Messe. Het ‘vierde grote werk’, het Weihnachtsoratorium, staat bij ons echter maar zelden op de lessenaar. Dit najaar, aan de vooravond van ons lustrumjaar, halen we het weer van de plank. Mis het niet!

Wil je meer weten over het Weihnachtsoratorium? Voorafgaand aan het concert is er een inleiding.

Deuren open: 18.45 / Inleiding: 19.00 / Aanvang: 19.30

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief