Rondleidingen & wandelingen Stadswandeling
zondag 27 oktober 2024

Ruimtewandeling

Ruimtewandeling
Pandhof Sinte-Marie

Praktische informatie

Moreelsepark Utrecht
Moreelsepark
3511 EP Utrecht Bekijk locatie
Regulier
€ 15,00
Kinderen
€ 12,50
Datum zo 27 okt
Tijd 11:00 - 12:30

Voeg toe aan je kalender:

Dit najaar organiseert AORTA een Ruimtewandeling door de Utrechtse binnenstad. Het zijn pleinen, parken en andere open plekken die de sfeer en dynamiek van de stad bepalen. Onder bezielende leiding van AORTA gids Yusuf Deniz ontdek je hoe ruimte wordt gemaakt én beleefd: van bruisende markten tot rustgevende parken.

Waar gaan we heen?
De Ruimtewandeling neemt je mee langs een aantal van de meest beeldbepalende pleinen in Utrecht. Als klassiekers mogen het Domplein en het Stadshuisplein niet ontbreken, maar we komen ook langs verborgen parels als het Pandhof Sinte-Marie, dat onlangs nieuw leven werd ingeblazen dankzij een nieuw landschapsontwerp en de inspanning van vrijwilligers. We brengen een bezoek aan Jaarbeursplein, Sijpesteinkade en de Tuinen van Moreelse, die nog volop in ontwikkeling zijn. 

Beleef het zelf
Gids Yusuf Deniz gaat dieper in op het ontwerp van deze plekken en hoe stadsbewoners en andere gebruikers er zelf invulling aan geven. Wat is de visie geweest van de architect of ontwerper en wat zijn toekomstplannen van Utrecht als het gaat om gedeelde ruimte? We nodigen de je uit om het zelf te beleven, een mening te vormen, en daarover met elkaar in gesprek te gaan.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief