Muziek Pop
+ 1 meer
donderdag 14 november 2024

ZIMIHC Sessies: Eljakim en Raul & the Wisemen

ZIMIHC Sessies: Eljakim en Raul & the Wisemen
Eljakim

Praktische informatie

ZIMIHC theater Wittevrouwen
Bouwstraat 55
3572 SP Utrecht Bekijk locatie
Regulier
gratis
Datum do 14 nov
Tijd 20:30 - 22:30

Voeg toe aan je kalender:

Laat je tijdens deze ZIMIHC Sessies meeslepen door melodische popmuziek en een prachtig verhaal over een jongen die de cultuur van zijn Noordelijke dorpje wil ontvluchten.

Elke tweede donderdag van de maand tussen september en juni vinden de ZIMIHC Sessies plaats in ZIMIHC theater Wittevrouwen. Met livemuziek in een intieme en informele sfeer!

Inloop vanaf 20:00, het optreden begint om 20:30.

Eljakim – Kostganger
”Kostganger” is het verhaal van een jongen die opgroeit in een dorpje ergens in het noorden. Hij past alleen niet meer zo goed in het steeds grijzer geworden dorp. Kan hij ontsnappen? Deze voorstelling, verteld met liedjes en verhalen, zie je door de ogen van zijn beste vriend. Het melancholische gaat naast het contrast tussen vroeger en nu, ook over vriendschap en afscheid. Eljakim van de Sande is een getalenteerd muzikant uit het noorden en begeleidt zichzelf met gitaar en piano en gaat met “Kostganger” langs de noordelijke theaters. De show was dit jaar ook al te zien op Noorderzon en Oerol.

Raul & the Wisemen
Raoul & the Wisemen maakt eigenwijze, melodische popmuziek en combineert wat niet altijd bij elkaar lijkt te horen. De band is het project van de veelzijdige zanger en songwriter Raoul Wijsma. Een studie jazzmuziek combineren met communicatiewetenschap? Toeren in Slovenië, schrijven in Stockholm, een serenade op de Amsterdamse grachten? Raoul fladdert en meandert en volgt zijn eigen spoor. Soms zoekt hij expres het de tegenstelling op want voor je het weet ontmoet je de minister-president bij het zwembad. Samen met the Wisemen, een band als een hybride, kleurt hij de wereld via zijn melodieën en teksten. Over wat er om hen heen gebeurt, het gevoel en het verstand en natuurlijk de liefde. In zijn stemgeluid hoor je het fluweel van de jazz, maar ook de sounds en stemmen van de jaren ’80 terug; zoals van Marian Gold (Alphaville), George Michael en zelfs het zoet(j)e van Michael Bublé. Raoul & the Wisemen maakt hoopvolle muziek die je laat dromen en melancholisch stemt op hetzelfde moment. Zelf noemt Raoul zijn verhalende songs soft power story pop. Hun sound zweeft van elektronisch naar akoestisch. Droom weg bij neonlichten boven de stad, zomernachten in het bos of een huilende storm die voorbijraast, terwijl jij lekker binnen zit.

ZIMIHC Sessies
De ZIMIHC Sessies staan in het teken van eigen werk en covers. Er is ruimte voor singer-songwriters, bandjes met eigen nummers, spoken-word-artiesten, muzikale experimenten en meer.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief