Actie Animatie
+ 48 meer
vrijdag 25 oktober 2024

De Grote Klimaatshow

Grote Klimaatshow

Praktische informatie

TivoliVredenburg
Vredenburgkade 11
3511 WC Utrecht Bekijk locatie
Regulier
€ 17,50
Datum vr 25 okt
Tijd 19:15 - 22:00

Voeg toe aan je kalender:

De wereldwijde klimaatcrisis slaat steeds harder om zich heen. Of het nu droge zomers zijn of de steeds heftigere stormen en overstromingen, de impact van klimaatverandering wordt steeds zichtbaarder. Maar wat weet je nu écht, voorbij het feit dat meer CO2 je ijsje (en de poolkappen) steeds sneller doet smelten? Moeten we optimistisch of pessimistisch zijn over de plannen die er nu liggen in Nederland? Wat is de rol van Europa? Waarom zijn de aanstaande Amerikaanse verkiezingen cruciaal voor het klimaat? En vooral: wat kun jij doen? 

Maak je klaar voor een perfecte storm van sprekers, muziek en scherpe analyses. Zodat jij weer precies weet hoe de thermometer erbij hangt. 

De volgende sprekers maken zich al klaar voor de show: Kate Raworth (Oxford econoom), Peter Kuipers Munneke (meteoroloog, glacioloog, NOS weerman), Faiza Oulahsen (Associate Director KPMG & oud-klimaatactivist), Hannah Prins (publicist, klimaatactivist), Mauk Bresser (Voorzitter JOVD). En tijdens de afterparty na de show vind je alle ingrediënten om je vrijdagnacht in te gaan, met een klimaatcasino, muziek en DIY stands.

De show wordt gepresenteerd door Fien ReerdsJochem Jordaan en Dylan Ahern van De Kiesmannen en huisband Kelder zet de show zoals altijd weer helemaal aan.  

Dit programma is een samenwerking met De Jonge Klimaatbeweging, De Klimaathelpdesk en Utrecht Union en wordt medegefinancierd door de Europese Unie onder het Erasmus+ programma. 

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief