Klassieke muziek
zaterdag 30 november 2024

Gongs & Songs

Gongs & Songs

Praktische informatie

Geertekerk
Geertekerkhof 23
3511 XC Utrecht Bekijk locatie
Regulier
€ 14,00 - € 20,00
Datum za 30 nov
Tijd 20:00

Voeg toe aan je kalender:

Kamerkoor en Gamelan: dat is een zelden gehoorde combinatie. Maar Widosari en Collegium Utrecht gaan het doen! Onder andere in de Geertekerk in Utrecht.

Widosari begroet het publiek bij binnenkomst met Gamelan Pakurmatan en daarna vloeien de bronzen klanken van de gamelan samen met de stemmen van het koor in de bewerkte traditional Unity.

Gamelan maakt gebruik van complexe ritmische structuren en bestaat voornamelijk uit slagwerk als metallofoons, gongs en trommen, maar ook xylofoon, bamboefluit en snaarinstrumenten. De klassieke gamelanorkesten hebben hun eigen toonsystemen die anders gestemd zijn dan de westerse toonladder. Koor en orkest presenteren deze muziekstijlen naast elkaar, maar laten koor en orkest juist ook met elkaar versmelten in een aantal Indonesische koorcomposities met traditionele roots en speciaal geschreven gamelan-arrangementen. Dirigent Dody Soetanto: ‘We laten het beste zien dat de Indonesische zangcultuur op dit moment te bieden heeft, met populaire songs die onze Indonesische bezoekers straks zeker zullen herkennen, zoals Luk Luk Lumbu, Es Lilin en Janger.’

Kamerkoor Collegium Utrecht treedt tijdens Gongs & Songs aan met de vaste bezetting van dertig zangers, Gamelan Ensemble Widosari met veertien musici, die ruim twintig verschillende instrumenten bespelen. Het beloven sfeervolle optredens te worden in een spannende afwisseling van instrumentale gamelanmuziek, a capella koor, gamelan met Javaanse zang en natuurlijk ensemble en kamerkoor samen.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief