Muziek Pop
+ 1 meer
vrijdag 15 november 2024 - vrijdag 13 december 2024

De Grote Prijs van Leidsche Rijn 2024

Praktische informatie

Diverse locaties Utrecht

Utrecht Bekijk locatie
Regulier
€ 2,00 - € 4,00
Datum vr 15 nov t/m vr 13 dec
Tijd vr 15 nov: 19:30 - 22:00
do 21 nov: 19:30 - 22:00
vr 22 nov: 19:30 - 22:00
vr 13 dec: 20:00

Voeg toe aan je kalender:

De Grote Prijs van Leidsche Rijn is dé bandwedstrijd voor jongeren (12-19 jaar) uit Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. Jonge muzikanten kunnen hun act aanmelden vóór 21 oktober, zie www.klub19.nl voor meer info.

  • 1e voorronde: vrijdag 15 november – Leidsche Rijn College (Maartvlinder 1, Utrecht)
  • 2e voorronde: donderdag 21 november – Amadeus Lyceum (Burchtpoort 5, Vleuten)
  • 3e voorronde: vrijdag 22 november – Academie Tien (Berlijnplein 450, Utrecht)
  • Finale: vrijdag 13 december – Muziekpodium Azotod (Meerndijk 126, De Meern)

Over De Grote Prijs van Leidsche Rijn
In drie zinderende voorrondes strijden beginnende bands met elkaar om die felbegeerde plek in de finale. Er zijn fantastische muziekprijzen te winnen, die beginnende acts verder op weg helpen, zoals studiotijd bij Studio Moskou, een optreden bij Azotod, masterclass performance, een masterclass song writing en meer. Veel deelnemers weten hun weg vervolgens naar de Utrechtse podia te vinden. Magik Trick won in 2019 de Clash of the Titans, Between The Jars tourden in 2019 door India en de winnaars van 2022 en 2023, resp. The Crimson Crows en Limerent, brachten al verschillende singles uit.

Publieksprijs
Naast de jury, kiest ook het publiek een winnaar. Middels een Mentimeter stem je op je favoriete band. De code wordt tijdens de avond zelf bekendgemaakt.

KLUB19-crew
Ook in de organisatie staan jongeren aan het stuur. Er is altijd plek voor helpende handjes. De KLUB19 crew is een gezellige groep jongeren die graag de handen uit de mouwen steekt achter de bar, bij de kassa, garderobe, als stagemanager of bij de techniek. Wil je helpen dit evenement mogelijk te maken? Mail dan naar boris@klub19.nl met je naam en leeftijd en geef aan dat je wil helpen bij de KLUB19 crew.

Terugblik 2023: Limerent wint de Grote Prijs van Leidsche Rijn
Wat een feest was het in een volgepakt Azotod! De jury prees de van meet af aan knallende performance van Limerent, die volledig uit eigen nummers bestond. De rock- en punkformatie ging dan ook door met waar ze in de voorronde gebleven waren: stevig samenspel, gitaarriffs en dampende solo’s, daarbij voortgestuwd door strakke drums. Kortom, een show waar de energie vanaf spatte. Chronic Iconic ging er met de publieksprijs vandoor. Net als in de voorronde konden zij op de meeste publiekstemmen rekenen na een vrolijke set met goed samenspel en een sterk eigen nummer. Zie voor een beeldverslag: https://youtu.be/VpT5WGnDMT0?feature=shared

Prijzen

  • Voorrondes €2,- (kaartjes aan de deur, PIN only)
  • Finale €4,- (kaartjes aan de deur, PIN only)

De Grote Prijs van Leidsche Rijn is een initiatief van KLUB19 om jonge muzikanten bijeen te brengen en de bandcultuur in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern een impuls te geven. KLUB19 is een initiatief van Cultuur19 en wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Utrecht, Azotod, De Vrijstaat, DUMS, dB’s, Studio Moskou en Vocal Arts Academy.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief