Theater & toneel
donderdag 28 november 2024 - zaterdag 30 november 2024

De Theatertroep: Blauwe Lucht

De Theatertroep: Blauwe Lucht
foto: Barbara Raatgever

Praktische informatie

Theater Kikker
Ganzenmarkt 14
3512 GD Utrecht Bekijk locatie
Regulier
€ 21,00
Studenten
€ 13,00
U-pas
€ 10,50
Leden / ledenpas
€ 18,00
Datum do 28 nov t/m za 30 nov
Tijd do 28 nov: 20:00
vr 29 nov: 20:00
za 30 nov: 20:00

Voeg toe aan je kalender:

De hel dat zijn de anderen, schreef Sartre. De hel dat is Terschelling, vindt Arie Storm. Speciaal voor de Theatertroep bewerkte hij zijn roman Schoonheidsdrift tot een daverende slapstick-komedie.

Iedereen heeft die toeristische zucht naar ‘authentieke ervaringen’ en wil die ene mooie plek zien waar nog niemand is geweest en waar de natuur en cultuur nog zo ongerept is. Maar zodra de eerste toeristen zich op deze steeds zeldzamer wordende plekken begeven, is het hek van de dam.

Blauwe Lucht gaat over Tom, die samen met zijn vriendin het vakantie-eiland bezoekt, om daar met lichte tegenzin een schrijfcursus te volgen en met minder lichte tegenzin zijn schoonvader te bezoeken, die de helft van het eiland bezit. Nadat een bescheiden explosie zijn vakantiehuisje heeft vernietigd, begint Tom’s verhaal steeds verder uit de hand te lopen en komt de schrijfcursus onverhoeds toch goed van pas. Maak je klaar voor een ware waddenkomedie over een zanderige gevangenis waaruit je maar moeilijk kunt ontsnappen.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief