Theater & toneel
vrijdag 22 november 2024

Yuli Minguel: A Queen’s Soul

Yuli Minguel: A Queen's Soul

Praktische informatie

ZIMIHC theater Stefanus
Braziliëdreef 2
3563 CK Utrecht Bekijk locatie
Regulier
€ 10,00
U-pas
€ 5,00
Datum vr 22 nov
Tijd 20:00 - 21:30

Voeg toe aan je kalender:

Na het indrukwekkende theaterstuk ‘Verloren Onschuld’ (over de toeslagenaffaire), presenteert Soul Queen Yuli Minguel haar nieuwste muzikale theatervoorstelling A Queen’s Soul.

Het is een boeiend muzikaal portret van een kwetsbare soulzangeres die worstelt met het ondraaglijke verlies van haar dochter onder de druk van ‘Veilig Thuis’. De voorstelling neemt het publiek mee in etnisch geprofileerd Nederland anno 2024, met meeslepende muziek.

Tijdens de voorstelling voelt het publiek de veranderingen in het karakter en de muziek van Yuli Minguel: een van de meest open zangeressen van Nederland die dicht bij zichzelf blijft. Ze is bekend van IDOLS 1 en de Justin Timberlake tour, maar met deze voorstelling verandert Yuli van een op entertainment gerichte soulzangeres in een artiest die ‘soul’ is, en gebruikt om sterk te blijven vechten tegen de onmenselijke aanvallen van de overheid op haar gezin. Met steengoede live muzikantenen en Yuli’s fantastische stem die varieert van honingzoet tot rauw, belooft deze voorstelling een magische avond te worden.

Over Yuli Minguel
Yuli Minguel heeft meer dan 30 jaar geleefd met allerlei tegenslagen die ze in Nederland ervoer. Ze is geboren in Heerlen en haar ouders zijn afkomstig van Curaçao. Yuli heeft zichzelf en de wereld omarmd en bestreden. Ondanks verschillende tegenslagen door etnische profilering in de jeugdzorg, de muziekindustrie, de belastingdienst en de politie, is ze telkens persoonlijk en muzikaal weer opgestaan. Na een succesvolle tour als actrice en gedupeerde van de toeslagenaffaire met het theaterstuk “Verloren Onschuld” van Volhouders Zuid i.s.m. met Rotterdams Wijktheater brengt Yuli nu A Queen’s Soul. De hoogtepunten in haar carrière zijn achtergrondzangeres bij Mariah Carey zijn, de musical Hair,  en X factor UK, waarbij Simon Cowell haar beschreef als een mix tussen Tina Turner en Bette Midler.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief