Klassieke muziek
zondag 11 mei 2025

Alice Sara Ott & Friends: The Schubert Project

Alice Sara Ott & Friends: The Schubert Project

Praktische informatie

TivoliVredenburg
Vredenburgkade 11
3511 WC Utrecht Bekijk locatie
Regulier
€ 36,00 - € 44,00
CJP
€ 28,80 - € 35,20
Scholieren
€ 12,50
Datum zo 11 mei
Tijd 15:00

Voeg toe aan je kalender:

Schuberts Forellenkwintet is de rode draad in een associatief verhaal in liederen over de geneugten van het platteland. Artist in residence Alice Sara Ott en haar muzikale vrienden omlijsten met Schuberts beroemde kwintet de liederen van Schubert, Beethoven en Vaughan Williams die bariton Benjamin Appl tussen de delen door zingt. Het geheel is een romantische ‘wandeling’ langs dorpjes en beken vol verhalen over liefde en leven.

Frans Schubert schreef het bekendste pianokwintet uit de geschiedenis in 1819. Het is geen normaal kwintet voor piano en strijkkwartet, maar voor piano, viool, altviool, cello en contrabas. Schubert had daar een reden voor: de muzikale ontmoeting waarvoor hij het schreef bestond nu eenmaal uit deze instrumentalisten. De bijnaam dankt dit kwintet aan het vierde deel: een serie variaties over Schuberts lied Die Forelle.

Benjamin Appl is een van de meest gevraagde liedzangers van dit moment. De ster van de Duitse bariton begon te rijzen toen hij in 2009 meedeed aan een publieke masterclass van Dietrich Fischer-Dieskau. De grote zanger was zo onder de indruk dat hij direct besloot Appl onder zijn hoede te nemen. Appl werd zo de laatste Fischer-Dieskauleerling. Inmiddels is de tot Brit genaturaliseerde bariton zelf een begenadigd zanger en docent.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief