Muziek Overige muziek
zondag 13 oktober 2024

Vocaal ensemble Coqu: Het lachen van het licht

Vocaal ensemble Coqu: Het lachen van het licht

Praktische informatie

Nicolaïkerk
Nicolaaskerkhof 8
3512 XC Utrecht Bekijk locatie
Regulier
€ 17,50
Kinderen
€ 15,00
CJP
€ 15,00
Studenten
€ 15,00
U-pas
€ 15,00
Datum zo 13 okt
Tijd 15:30

Voeg toe aan je kalender:

Vocaal ensemble Coqu uit Utrecht is een kamerkoor dat bestaat uit 28 ervaren, geschoolde amateurzangers. We werken met een unieke formule: elk half jaar nodigen we een dirigent uit voor een project. Bij deze concerten is dat Jeroen Spitteler, niet alleen omdat hij met zijn zang en koordirectie ervaring een uitstekende dirigent is, maar ook vanwege zijn liefde voor het Nederlandse repertoire.

In het programma Het lachen van het licht ligt de nadruk op werken in onze moedertaal omdat die nu eenmaal het beste binnenkomt. Veel aandacht gaat naar een mooie natuurlijke uitspraak van het Nederlands, een onderbelicht aspect bij veel uitvoeringen!

De titel is ontleend aan een hypnotiserende compositie van Jan Boerman, vooral bekend van zijn poëtische elektronische muziek. Het programma verbindt oude en nieuwe muziek, en naast vrolijke, wereldse en zelfs uitbundige werken zijn er ook ingetogen en religieuze composities die tot reflectie stemmen. Op het programma staan werken van onder andere Hildegard von Bingen/Spitteler, Jan Boerman, Robert Heppener, Joost Kleppe, Andries Clement, Daan Manneke en Jan Pieterszn Sweelinck.

Voor het volledige programma zie coqu.nl.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief