Theater & toneel
donderdag 21 november 2024

Wabi Sabi Theater en Het Houten Huis: TERECHT

Wabi Sabi Theater en Het Houten Huis: TERECHT

Praktische informatie

Podium Hoge Woerd
Hoge Woerdplein 1
3554 VH De Meern Bekijk locatie
Regulier
€ 21,00
Kinderen
€ 18,00
Studenten
€ 18,00
U-pas
€ 10,50
Datum do 21 nov
Tijd 20:00

Voeg toe aan je kalender:

De impact van straf, detentie en de terugkeer in de samenleving. TERECHT is een wervelende weergave van ons strafrechtssysteem.

In een kerk bevindt zich een absurde rechtbank. Hier worstelen rechters, verdachten, slachtoffers en experts om hun menselijkheid te behouden. Rituelen en regels moeten orde scheppen in de chaos. Ondertussen ziet het publiek het onderscheid tussen de betrokkenen steeds verder vervagen.

TERECHT is een eigenzinnige mix van dans, livemuziek en tekst. Een voorstelling gebaseerd op moedige, tragische en hoopgevende verhalen van mensen die zoeken naar een manier om wat kapot is, nieuwe waarde te geven.

Theatermaker Maarten Smit van Wabi Sabi Theater interviewde hiervoor verschillende mensen (van daders tot gevangenisdirecteur) over ons strafrechtssysteem. Hij vroeg hen naar de impact van proces, straf, detentie en de terugkeer in de samenleving. TERECHT is een wervelende weergave van zijn bevindingen.

Aansluitend bij de voorstelling vindt er een nagesprek plaats met ex-gedetineerde in de zaal.

In samenhang met deze voorstelling wordt op 28 november een UU Talk over de toekomst van ons strafrechtsysteem georganiseerd, gegeven door Prof Dr. Gerben Meynen. Meer informatie op de website.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief