Muziek Wereldmuziek
zaterdag 16 november 2024

Matthieu Acosta trio met danseres Irene Álvarez

Matthieu Acosta trio met danseres Irene Álvarez

Praktische informatie

Stadsklooster Utrecht
Kanaalstraat 198
3531 CR Utrecht Bekijk locatie
Regulier
€ 7,00 - € 15,00
Datum za 16 nov
Tijd 20:00 - 21:30

Voeg toe aan je kalender:

Matthieu Acosta is opgegroeid in een gezin met gitaristen, waardoor muziek en gitaar altijd een centrale rol in zijn leven hebben gespeeld. Met het ‘Matthieu Acosta Trio’ worden de composities van Matthieu gespeeld. Die zijn geïnspireerd door elementen uit andere muzikale idiomen, zoals Klassieke muziek, Braziliaanse muziek en folkloristische muziek uit Zuid-Amerika, zonder dat zij breken met de duidelijke kaders van flamenco.

In het concert met Matthieu Acosta op flamencogitaar, Irene Gabbarón op haar dwarsfluit en Udo Demandt op zijn percussie komt alles samen in perfecte harmonie. De percussie voegt extra klankkleuren toe en geeft door de ritmische ondersteuning de gitaar en dwarsfluit meer ruimte om risico te nemen en zodoende de expressiviteit op te zoeken. De musici complimenteren elkaar zonder dat het ten koste gaat van hun individualiteit. Een concertprogramma met een natuurlijke flow van verschillende samenstellingen, persoonlijke verhalen rondom de composities en virtuositeit van de musici.

Dit keer zal het Matthieu Acosta Trio versterkt worden met special guest, Irene Álverez. De dans van Irene Álvarez omarmt traditie en vernieuwing. Vanuit de kennis en het respect voor de steeds evaluerende kunst van de flamenco experimenteert Irene graag met verbanden en verschillen ten opzichte van andere muzikale uitingen, puttend uit de traditionele cante, de meest emblematische composities van eeuwen geleden, en bruggen bouwend naar alle huidige artistieke expressie.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief