Lezingen Literatuur
woensdag 16 oktober 2024

Poetry Special over Mahmoud Darwish

Praktische informatie

Het Wilde Westen
Everard Meijsterlaan 1
3533 CK Utrecht Bekijk locatie
Regulier
€ 7,00
Datum wo 16 okt
Tijd 19:30

Voeg toe aan je kalender:

Op woensdag 16 oktober 2024 presenteert Culture Connection een Poetry Special over Mahmoud Darwish in de theaterzaal van Het Wilde Westen. Onder de titel De speling van het lot geven Marianne Dagevos en Randa Awad een presentatie over het leven en werk van de grote Palestijnse dichter waarbij Nizar Rohana muziek op de Arabische luit speelt.

Mahmoud Darwish (1941-2008) geldt als de belangrijkste 20e eeuwse dichter van het Midden-Oosten. Een maand voor zijn dood schreef hij het gedicht ‘The Diceplayer’ waarin hij vragen opwerpt over de speling van het lot, identiteit en humaniteit. De tekst vormt het uitgangspunt voor een schitterende moderne compositie die Walid Ben Selim op donderdag 24 oktober in TivoliVredenburg ten gehore brengt.

Kenner van Palestijnse literatuur Marianne Dagevos verzorgt woensdag 16 oktober samen met dichter Randa Awad een presentatie over Mahmoud Darwish. Aan de orde komen: wat maakt Darwish zo’n bijzondere dichter en wat heeft hij ons in deze tijd te zeggen. De virtuoze ud-speler Nizar Rohana speelt zijn nieuwe compositie ‘Darwish’.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief