Metal Muziek
zondag 20 oktober 2024

Killtown Death Fest

Killtown Death Fest

Praktische informatie

dB's Studio
Vlampijpstraat 63
3534 AR Utrecht Bekijk locatie
Regulier
€ 15,00 - € 20,00
Datum zo 20 okt
Tijd 16:00 - 21:00

Voeg toe aan je kalender:

Met maar liefst vier internationale bands die de Vlampijp op hun grondvesten zullen doen schudden.
Een zondag matinee om je death metal vingers bij af te likken. Vier bands uit de States die na Killtown London de oversteek maken naar de Vlampijpstraat.

OSSUARY (US)
Ossuary, opgericht in de ijskoude winter van 2015 in Wisconsin, brengt loodzware death metal met Finse doom-invloeden. Thema’s zijn dood en verderf. Hun tweede demo ‘Supreme Degradation’ (2019) werd zeer goed ontvangen en bracht de band onder de aandacht bij een breder publiek. Ossuary tourde intensief door de VS en vorig jaar voor het eerst in Europa. Er wordt gewerkt aan een nieuwe full-length dus hou ze in de gaten.

LEFT CROSS (US)
Profound Lore Records
Ook Left Cross uit Virginia startte in 2015 met hun zwartgeblakerde war metal. Na een reeks demo’s en het veelgeprezen ‘Chaos Ascension’ uit 2017 keert de band terug onder de vlag van Profound Lore met hun nieuwste full-length ‘Upon Desecrated Altars’.

DRUID LORD (US)
Uit Florida/Orlando komt Druid Lord. Opgericht in 2010 door gitarist Pete Slate (Acheron, Equinox) en bassist/vocalist Tony Blakk (Acheron, Equinox, Diabolic), beiden veteranen uit de Florida Death Metal scene van begin jaren 90. Druid Lord brengt ons angstaanjagende death/doom en laat zich inspireren door horror uit de jaren 70.

KILLING ADDICTION (US)
Xtreem Music
Killing Addiction uit Florida werd al in 1988 opgericht. In tegenstelling tot veel bands met zo’n lange staat van dienst is de line-up nog vrijwel hetzelfde. De band was een van de pioniers in de vroegere Florida death metal scene. Hun eerste album ‘Omega Factor’ wordt beschouwd als een klassieker. Menselijk falen en zwakte is een terugkerend thema. Meer dan 35 jaar onderweg en voor het eerst live te zien in Europa

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief