Diversen Festivals
zaterdag 12 oktober 2024

Dutch Sustainable Fashion Week op het Hof van Cartesius

Dutch Sustainable Fashion Week op het Hof van Cartesius
foto: Renske Versluis

Praktische informatie

Hof van Cartesius
Vlampijpstraat 94
3534 AR Utrecht Bekijk locatie
Regulier
gratis
Datum za 12 okt
Tijd 12:00 - 18:00

Voeg toe aan je kalender:

Het Hof van Cartesius opent haar deuren voor een dag vol duurzame mode tijdens de Dutch Sustainable Fashion Week. Bezoekers kunnen genieten van een uitgebreid programma met open ateliers, inspirerende workshops, een boeiende fashion tour en meer.

Open Ateliers
Verschillende (fashion) ateliers op het Hof van Cartesius zullen hun deuren openen voor het publiek. Dit biedt een unieke kans om een kijkje achter de schermen te nemen en te zien hoe duurzaam design & mode wordt gecreëerd. Ontmoet de ontwerpers en makers en ontdek de verhalen achter hun prachtige creaties.

Workshops
Gedurende de dag worden er diverse workshops georganiseerd waarin bezoekers meer kunnen leren over duurzame mode. Van het upcyclen van oude meubels tot tassen, tot informatie om duurzamer te winkelen. De workshops zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden en bieden een interactieve manier om meer te leren over duurzame mode.

Fashion Tour
Tijdens de fashion tour worden de modeondernemers op het Hof van Cartesius in de schijnwerpers gezet. Laat je rondleiden over het terrein en maak kennis met de innovatieve en creatieve geesten die zich inzetten voor een duurzame mode-industrie. Ontdek hun inspirerende verhalen en krijg een exclusief kijkje in hun werk.

Expositie
Een speciaal samengestelde expositie toont de mooiste stukken van duurzame fashion ondernemers op het Hof in combinatie met digitale kunst. Laat je verrassen door de creativiteit en vakmanschap en ontdek hoe mooi en stijlvol duurzaamheid kan zijn.

And more
Naast mode is er nog veel meer te beleven. De dag staat in het teken van informatie delen, inspiratie opdoen en gezelligheid. Bezoekers kunnen shoppen bij diverse ondernemers met duurzame kleding en accessoires, struinen door de tuinen, genieten van (warme) drankjes & lokaal eten en ideeën uitwisselen met gelijkgestemde mensen.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief