Musea & exposities
dinsdag 29 oktober 2024 - zondag 3 november 2024

I Dreamt of Expanding

I Dreamt of Expanding

Praktische informatie

Galerie Niek Waterbolk
Schoutenstraat 10
3512 GB Utrecht Bekijk locatie
Datum di 29 okt t/m zo 3 nov
Tijd 11:00 - 18:00

Voeg toe aan je kalender:

Tijdens de kleurrijke solo-expositie “I Dreamt of Expanding” toont de Utrechtse kunstenaar Roxy van Bemmel (1993) muurvullende zelfportretten waar je niet omheen kunt. Tijdens deze solo toont ze haar meest recente werken.

Aan ieder kunstwerk wordt maanden gewerkt. Tijd speelt hierdoor een grote rol. Doordat ze zo lang naar een werk kan kijken komen de personages los van haarzelf en kan ze mild zijn tegenover zichzelf. Vroeger heeft van Bemmel zich vaak onzichtbaar gevoeld. Door grote werken te maken neemt ze nu letterlijk ruimte in. Ze wil zich nooit meer klein voelen.

Van Bemmel begint met het maken van videobeelden van zichzelf en observeert haar bewegingen. Vanuit daar maakt ze digitale collages die vervolgens via een projector worden vergroot op een doek.

Gedurende de expositie is Roxy van Bemmel dagelijks aanwezig in de galerie. Kom langs voor een ontmoeting met de kunstenaar en kijk mee over haar schouder tijdens de creatie van nieuw werk.

Korte bio
Roxy van Bemmel (1993) is een beeldend kunstenaar werkend en wonend in Utrecht. Ze studeerde in 2017 af aan de opleiding BA Fashion Design aan ArtEZ. Haar werk is o.a. tentoongesteld in de Tini Mini Room in Dordrecht, tijdens de Potretbiënnale en de Kring in Amsterdam en ze won in 2020 de internationale Fashion Illustration Drawing Award (FIDA).

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief