Lezingen
donderdag 31 oktober 2024

Dr. Markha Valenta: Universiteit Utrecht Talk Amerika

Dr. Markha Valenta – Universiteit Utrecht Talk Amerika
Dr. Markha Valenta

Praktische informatie

Podium Hoge Woerd
Hoge Woerdplein 1
3554 VH De Meern Bekijk locatie
Regulier
€ 8,00
Datum do 31 okt
Tijd 19:30

Voeg toe aan je kalender:

Met de Amerikaanse Verkiezingen in aantocht ligt de focus in deze talk op de huidige politieke verhoudingen in de VS.

Onderwerpen en vragen die de revue passeren zijn bijvoorbeeld: wat zeggen de keuzes voor de verkiezingsthema’s over de staat van het land? Het lijkt met name te gaan over migratie en abortus: beiden thema’s die sterk verband houden met de oppressie van politieke minderheden. 

Is er sprake van toenemende onderdrukking? Kan Biden het tij van het gepolariseerde debat keren? Welke lessen kunnen we trekken uit zijn presidentschap of uit het feit dat Trump een veroordeeld fraudeur is met nog een handvol lopende rechtszaken? Wat is de staat van de Amerikaanse democratie met een presidentskandidaat die de rechtsorde publiekelijk ondermijnt? Zijn er parallellen te trekken met de ontwikkelingen in Nederland? Hoe kunnen we de – inmiddels wel mondiale – trend van (radicaal) rechts-conservatisme duiden? En is het veroorzaken van een trendbreuk mogelijk?

Deze UU Talk sluit thematisch aan bij de voorstelling Leaving Trumpland van Greg Shapiro op donderdag 17 oktober 2024 en op de voorstelling Duizend aanslagen op de Obama’s van Raymi Sambo Maakt e.a. op vrijdag 18 oktober 2024.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief