Dans & ballet
dinsdag 8 oktober 2024

Afrovibes: The Waterproofed Artist

Afrovibes: The Waterproofed Artist
foto: Caram Kapp

Praktische informatie

Theater Kikker
Ganzenmarkt 14
3512 GD Utrecht Bekijk locatie
Regulier
€ 15,00
Kinderen
€ 13,00
Studenten
€ 13,00
U-pas
€ 7,50
Leden / ledenpas
€ 12,00
Groepen
€ 11,00
Datum di 8 okt
Tijd 21:15

Voeg toe aan je kalender:

In de interactieve performance The Waterproofed Artist werpt de Marokkaanse choreograaf Youness Atbane een sceptische blik op de machtsdynamiek binnen de mondiale kunstscene.

De voorstelling speelt zich af in 2048, tijdens de 72e editie van de beroemde Biënnale van Venetië. Zoals altijd heeft ieder deelnemend land zijn eigen drijvende paviljoen. Dit jaar vertegenwoordigt een nieuw paviljoen het hele Mondiale Zuiden: hierin komen meest invloedrijke kunstenaars uit de MENA-regio samen. De festiviteiten komen ruw tot stilstand wanneer – zoals klimatologen al hadden voorspeld – Venetië begint te zinken, waarbij de Biënnale en de kunstwerken beginnen te drijven, de internationale paviljoens wegzakken en de kunstenaars net het hoofd boven water weten te houden. Pas wanneer alle kunstenaars zichzelf en hun kunstwerken op het wateroppervlak zien drijven begint het ware proces van kritiek.

Met The Waterproof Artist kijkt Atbane kritisch naar postkoloniale kunst in het mondiale Zuiden. Hij wil hiermee bijdragen aan een nieuwe visie op hedendaagse kunstpraktijken in het Zuiden.

Bekijk hier de trailer van Afrovibes Festival.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief