Musea & exposities
zaterdag 7 september 2024 - zondag 29 september 2024

EXhku: DAWG

EXhku: DAWG

Praktische informatie

EXbunker
Wilhelminapark 24
3581 NE Utrecht Bekijk locatie
Regulier
gratis
Tijd za t/m zo: 12:00 - 17:00

Voeg toe aan je kalender:

‘DAWG’ biedt een unieke lichamelijke en ruimtelijke ervaring door hypnotiserende filmbeelden te combineren met experimentele elektroakoestische technieken.

Op de film zie je honden rennen. De shots zijn gefilmd vanuit een ‘en face’ perspectief, hierdoor beweegt de camera met de hond mee. De beelden van de honden worden afgewisseld met shots van opspringende stenen. Alle shots worden extreem vertraagd afgespeeld, waardoor de beelden een hypnotiserend karakter krijgen.

Door zeven drums met elektromotoren en elektromagneten te motoriseren gaan ze als ware als akoestische speakers fungeren. Akoestische klankbronnen eisen een fysieke plek op in de ruimte. De trillingen zijn voelbaar en dit geeft het geluid een tactiel aspect.

Over de kunstenaar:
Inne Feenstra manipuleert de verwachting door te experimenteren met beweging, tijd, beeld en geluid. Met zijn kinetische video-installaties onderzoekt hij het medium film en de relatie tussen de camera en het menselijk oog. Feenstra speelt voortdurend met het omgevingsbewustzijn van de kijker, zowel binnen de ruimte van de film als in de presentatieruimte. Zijn werk ontvouwt zich te midden van dit dubbele fysieke bewustzijn.

Feenstra gebruikt herkenbare en algemene objecten in zijn werk, maar integreert zelden menselijke personages. Door de menselijke verschijning, tekst of voice-overs achterwege te laten, verwijdert Feenstra het werk van een narratieve verwachting. Tegelijkertijd

speelt hij met de verwachtingen van de kijker. Dit resulteert in een intrigerende dualiteit, waarin de betekenis van objecten en situaties voortdurend verschuiven en een dubbelzinnig karakter belichaamt.

Inne Feenstra (2001) leeft en werkt in Den Haag. Volgend jaar zal hij deelnemen aan de twee jaar durende post academie genaamd ‘De Ateliers’.

Za & zo 12:00-17:00. Elke 2e, 3e en 4e vr 12:00-17:00.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief