Diversen Festivals
+ 1 meer
zaterdag 24 augustus 2024 - zondag 25 augustus 2024

Zoek het uit! Festival

Zoek het uit! Festival

Praktische informatie

UMU - Universiteitsmuseum Utrecht
Lange Nieuwstraat 106
3512 PN Utrecht Bekijk locatie
Volwassenen
€ 19,00
Kinderen
€ 12,00
MJK
€ 5,00
Groepen
€ 60,00

In het weekend van 24 en 25 augustus organiseert UMU het Zoek het Uit! Festival. Een wetenschapsfestival voor families met kinderen tussen de 8 en 14 jaar. 

Zoek het Uit! Festival is hét festival waar je alles kunt uitzoeken. Van robots tot hersenen, muziek, gedrag en nog veel meer. Geniet van theater, familiecolleges, workshops, gesprekken met wetenschappers en ga vooral zelf op onderzoek uit.

Een greep uit het programma:

Première theatervoorstelling ‘HUH?!?’
Kom kijken bij de gloednieuwe theatershow ‘HUH?!?’ van Sjors & Ruud. In deze voorstelling zonder woorden ontdek je het belang van vragen stellen en het onderzoeken van deze vragen.

Interactieve familiecolleges
Onderzoek samen met wetenschappers bij de colleges van bijvoorbeeld Lars Tummers of Stefan van der Stichel. Wat trekt de aandacht? Felle kleuren, vieze geuren, harde geluiden, of zijn er ook dingen die ongemerkt je aandacht trekken? Of onderzoek hoe je mensen stiekem iets kunt laten doen!

AI activiteitenplein en mystery box onderzoek
Op het AI activiteitenplein ontdek je aan de hand van allerlei activiteiten samen met Ruud Hortensius hoe AI onze sociale interacties beïnvloedt. Ook kan je een eigen onderzoek naar de mystery box doen; wat zou hier in zitten en hoe onderzoek je dit?

BreinSteiners
Hoe praten je hersenen met je lichaam en wat kunnen we met deze kennis? Ontdek technieken als een Brain-Computer Interface (BCI), waarmee je kan communiceren zonder je spieren te gebruiken. Of ervaar zelf met een VR-bril hoe het is als je niet kan bewegen.

Spelend onderzoeken
Iedereen speelt; kinderen, maar ook dieren! Maar waarom spelen dieren eigenlijk? Neurobioloog Heidi Lesscher doet onderzoek naar de invloed van spelen op de ontwikkeling van de hersenen en gedrag. Kom mee spelen en ontdek zelf waarom spelen zo belangrijk is en hoe je onderzoek kan doen naar spelgedrag!

Een ticket geeft toegang tot het museum, de Oude Hortus én het festival. Met een MJK betaal je alleen voor het festival.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief