Literatuur
vrijdag 13 september 2024

Frontaal in de bieb

Frontaal in de bieb
foto: Fred Ernst

Praktische informatie

Bibliotheek Neude
Neude 11
3512 AE Utrecht Bekijk locatie
Leden / ledenpas
€ 5,00
Niet leden
€ 10,00
Datum vr 13 sep
Tijd 20:00 - 22:00

Voeg toe aan je kalender:

Met met Eva Eikhout, Sophia Blyden en Anneleen van Offel.

Frontaal is hét literair podium van nu met terugkerend een gevarieerd programma! Ieder evenement korte verhalen, spoken word en gedichten. Met op de planken Grote Gasten (bekende auteurs) en Literaire Superhelden (aanstormende schrijvers). Frontaal brengt literatuur op een frisse manier aan de man: gezellig en ongedwongen met een biertje in de hand. Met deze maand op het programma: Eva Eikhout, Sophia Blyden, Anneleen van Offel en een open mic!

Eva Eikhout
Dit is geen aankondiging van een meisje zonder armen en benen, want Eva Eikhout heeft wél armen en benen – ze zijn alleen korter. Wat ze nog meer heeft? Een energie en doorzettingskracht waar menig mens jaloers op is!

Je kent Eva Eikhout van haar programma’s Weet Wat Je Date en Eva en de Eva’s. Regelmatig verzorgt ze lezingen waarin ze vertelt over de hindernissen die zij iedere dag overwint. Recent verscheen haar eerste boek: Dit is geen boek van een meisje zonder armen en benen. Hierin duiken we regelrecht het leven van Eva in. Met haar kenmerkende observaties, rake zelfspot en diepgaande inzichten volgen we haar op dates, feestjes en tijdens het presenteren van haar televisieprogramma’s. Eva’s motto luidt: je hoeft niet gehandicapt te zijn om een handicap te hebben. We zijn zeer vereerd dat deze inspiratiebron naar Frontaal komt!

Sophia Blyden
Ontmoet Sophia Blyden: schrijver, dichter, programmamaker, host én kersverse debutant. Haar poëziebundel Dobberen is zojuist verschenen bij Uitgeverij Querido. Hierin schijnt ze op eigenzinnige wijze haar licht op het gebied tussen meisje en moeder. Wij zijn fan!

Een paar thema’s uit het werk van Sophia: eenzaamheid, machtsverhoudingen en haar wortels in het Caribisch gebied. In haar gedichten probeert ze de uitzichtloze status van de wereld weer te geven. Maar er is ook hoop, humor, zelfspot en bovenal: de kikker. Of hij nu symbool staat voor de prins in het sprookje of voor de tussenruimte waarin een jonge vrouw zich beweegt, hij is goed vertegenwoordigd in Sophia’s gedichten. Werk van haar is te lezen in De Revisor en nY, en te bezoeken als installatie in museum De Lakenhal. Ze stond al op menig podium in Nederland en Vlaanderen en is de schrijver van de geweldige zin ‘en zo sterf ik, omdat ik niet in mijn eentje in kabouters kan geloven’.

Anneleen van Offel
Onrust, moederwoede, vanlife, rivieren en het klimaat, dat zijn de thema’s in het tweede boek van Anneleen van Offel. In De stem van Sulina geven vergeten vrouwen richting aan de mentale reis van een jonge schrijfster die moeder wordt. Deze roman blies ons omver!

Voor haar lovend ontvangen debuutroman, Hier is alles veilig, reisde Anneleen van Offel naar Israël en Palestina, waar ze in gesprek ging met soldaten en hun familie. Het resultaat is een rauw, lichamelijk relaas over verdriet en afscheid. Naast het schrijven, host Anneleen de podcast De Zin van Mijn Leven, is ze docent, bestuurslid van PEN Vlaanderen en staat ze geregeld op het podium, als spreker, curator of presentator. Door De Morgen werd Anneleen getipt als een van de twintig talenten van 2020 om in de gaten te houden. En reken maar dat we dat doen!

Open Mic
Wil je zelf het podium beklimmen? Meld je dan via Instagram aan voor de Open Mic van Frontaal!

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief