Theater & toneel
donderdag 26 september 2024 - vrijdag 27 september 2024

Kikker Stelt Voor: Bitemarks on her tongue

Kikker Stelt Voor: Sue-Ann Bel / Theater Rotterdam Bitemarks on her tongue
foto: Bart Grietens

Praktische informatie

Theater Kikker
Ganzenmarkt 14
3512 GD Utrecht Bekijk locatie
Regulier
€ 15,00
Studenten
€ 13,00
U-pas
€ 7,50
U-pas
€ 12,00

Een schreeuwende zwarte vrouw schreeuwt harder dan de donder, luider dan een vulkaanuitbarsting, dan vuurwerk, dan een hooligan. Want als zij schreeuwt is ze niet de enige. Ze schreeuwt met haar voorouders. Wat als we onze onderdrukte woede de ruimte geven waar het zo naar verlangt?

In Bitemarks on her tongue creëert theatermaker Sue-Ann Bel een ruimte voor haar stemgeluid. Laag voor laag pelt ze haar schreeuw af en onderzoekt ze het verlangen dat eronder zit: een verlangen naar geborgenheid in de harde realiteit van een onvoorspelbare wereld.

Bitemarks on her tongue is een fysieke, beeldende, muzikale reis. Een performance over de geluiden en de stiltes die in onze binnenwereld leven. Sue-Ann geeft toe aan haar eigen vermoeidheid als zwarte vrouw en het vechten tegen onrecht maar put tegelijkertijd ook kracht uit het doen van een stapje terug. Hoe bevrijdend is het om te schreeuwen? Is dat nog steeds zo? Is schreeuwen nodig om de emotionele resetknop in te drukken?

Kikker Stelt Voor
In de reeks Kikker Stelt Voor stelt Theater Kikker jonge theatermakers voor aan het Utrechtse publiek. Om deze makers echt te leren kennen en begrijpen, kun je na afloop van de voorstelling aansluiten bij het nagesprek. Met een drankje in je hand kom je te weten wat de maker drijft, inspireert en hoe de voorstelling tot stand kwam. En natuurlijk is er ruimte voor je eigen prangende vraag.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief