Theater & toneel
donderdag 26 september 2024 - vrijdag 27 september 2024

Merel Severs: Coerced & Freely Given

Merel Severs / Theater a/d Rijn / Coproducers Coerced & Freely Given
foto: Mo Alzoabi

Praktische informatie

Theater Kikker
Ganzenmarkt 14
3512 GD Utrecht Bekijk locatie
Regulier
€ 18,00
Studenten
€ 13,00
U-pas
€ 9,00
Leden / ledenpas
€ 15,00
Datum do 26 sep - vr 27 sep
Tijd do 26 sep: 20:00
vr 27 sep: 20:00

Voeg toe aan je kalender:

Merel Severs keert terug naar de arena waar dans en martial arts elkaar ontmoeten. Dit keer verkent ze met het hardwerkende lijf het speelveld tussen discipline en genot.

Na haar geprezen voorstelling Try not to know what you know duikt Merel in Coerced & Freely Given dieper in op de relatie tussen zorg, geweld, uitputting en veerkracht. Samen met Milou van Duijnhoven en Princess Isatu Hassan Bangura brengt ze met haar kenmerkende energie een zinderende voorstelling. Het drietal bevraagt het bestaande kapitalistische, patriarchale systeem en onderzoekt een wereld van intense fysieke inspanning versus zachte verbinding. Hoe kunnen zorg en onderlinge verbondenheid een actief verzet vormen tegen de dominante normen in onze samenleving? Terwijl rake klappen veranderen in tedere omarmingen, transformeren de performers het podium in een landschap van persoonlijke herinneringen en verhalen.

In Coerced & Freely Given zet Merel het lichaam met discipline én plezier onder druk. Met haar spelers vecht ze voor radicale zachtheid en samen vieren ze het menszijn in alle complexiteit, vol van emoties en impulsiviteit.

Deze voorstelling is Engelstalig.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief