Film Varia / overig
zaterdag 21 september 2024 - zondag 22 september 2024

[re]PRODUCTIE

[re]PRODUCTIE

Praktische informatie

Beton-T
Europalaan 2
3526 KS Utrecht Bekijk locatie

Hoogt, FAAM en Studio Camera presenteren [re]PRODUCTIE: een spannend project op het snijvlak van film, onderzoek en beeldende kunst. [re]PRODUCTIE biedt talentvolle kunstenaars, onderzoekers en filmmakers een platform. Samen verkennen ze de ideeën van kunstfilosoof Walter Benjamin. Welke invloed heeft reproductie op de ervaring van kunst?

Zit er verschil in de wijze waarop je beeldende kunst ervaart in de fysieke ruimte ten opzichte van op een gedrukte foto, bewegend op het witte doek of AI-generated op het schermpje van je telefoon?

Negen jonge Utrechtse makers, denkers en videomakers werkten deze zomer samen om de ideeën van Benjamin naar onze tijd te brengen. In drietallen – maker, videomaker en denker – namen ze de ideeën van Benjamin onder de loep. De uitkomsten geven een verrassende kijk op zijn gedachtegoed. Bijvoorbeeld: hoe blijven familiegeschiedenissen voortleven via voedsel en rituelen die van generatie op generatie worden doorgegeven? En: wat kunnen klei en keramiek ons leren over de aura van een kunstwerk, massaproductie en de consumptiemaatschappij?

Een spannende crossmediale kunstshow waarin je op een nieuwe manier kennismaakt met de beleving en de interpretatie van beeldende kunst.

Zin om tijdens een spectaculaire show de grenzen van kunst, film en wetenschap te verkennen? Bezoek de show op zaterdag 21 september of zondag 22 september in de Vechtclub XL, Utrecht. Tickets zijn te koop via www.hoogt.nl

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief