Festivals
zaterdag 7 september 2024 - zondag 8 september 2024

Rapunzel Zomerfeest

Rapunzel Zomerfeest

Praktische informatie

Hamtoren
Hamlaan 3
3451 RG Utrecht Bekijk locatie
Regulier
€ 30,50

RAPUNZEL is een ZOMERFEEST in de buitenlucht  rondom de Hamtoren in Vleuten op 7 en 8 september 2024. Een theatraal en muzikaal nazomercadeau voor en door de inwoners van Vleuten en omstreken. Het idee voor RAPUNZEL ontstond naar aanleiding van een reeks muzikaal omlijstte open dagen van de Hamtoren, georganiseerd in samenwerking met de Historische Vereniging Vleuten-De Meern.

Op 7 & 8 september opent de mythische Hamtoren in Vleuten haar omliggend terrein voor RAPUNZEL: een betoverend zomerfeest vol muziek, theater, acrobatiek en dans. Verdeeld over drie dagdelen kunnen nieuwsgierige cultuurliefhebbers uit Utrecht en omstreken zich onderdompelen op deze historische locatie. Op het kleinschalige openluchtfestival vol sprookjesfiguren en paradijsvogels valt overal wel iets te ontdekken, van opkomende singer songwriters en stand-up comedy tot afdalende gevelacrobaten. Op het programma staat onder andere dans van het Utrechtse queer-collectief Jezabel, balkanbeats van de band Amariszi en muzikale comedy van Maartje & Kine. Wie goed oplet ziet misschien zelfs een operazangeres voorbij roeien in de slotgracht… Tickets zijn €29,50 en vanaf (5 juli 14.00) te koop via de website

Over RAPUNZEL festival
Naast een line-up vol lokale juweeltjes van uiteenlopende disciplines is de Historische Vereniging Vleuten -De Meern aanwezig om te vertellen over de geschiedenis van de Hamtoren en zijn ligging, en de relatie met zusterkasteel Den Engh in het bijzonder. In de notenboomgaard zijn versnaperingen en borrelhapjes verkrijgbaar, verzorgd door restaurant Dengh uit Utrecht.  

  • 7 september: show van 18:30-23:30
  • 8 september: show van 13:00-17:30
  • 8 september: show van 18:30-23:30

RAPUNZEL wordt georganiseerd door muzikaal comedyduo Maartje & Kine en Bas Kennis (eigenaar Hamtoren).

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief