Elektronisch Muziek
+ 1 meer
zaterdag 7 september 2024

UITfeest: Dimitri 40 years

Dimitri 40: Celebration of a Lifetime Tour

Praktische informatie

TivoliVredenburg
Vredenburgkade 11
3511 WC Utrecht Bekijk locatie
Regulier
€ 25,00 - € 30,00

Op het UITfeest zaterdag 7 september strijkt DJ Dimitri neer in het Utrechtse poppodium TivoliVredenburg met ‘Dimitri 40 – The Celebration of a Lifetime. Drie maanden geleden werd hij geridderd in de Orde van Oranje-Nassau voor een uitverkocht Paradiso, waar hij vierde dat hij veertig jaar in het vak zit. Nu toert hij door Nederland met zijn avondvullende reis door vier decennia van magische momenten.

Speciaal voor het UITfeest heeft TivoliVredenburg een kortingslink. Hiermee krijg je 50% korting op je ticket. Koop nu je ticket voor € 12,50! 

“Je hebt met jouw muziek de harten van menigeen geraakt, je hebt mensen onvergetelijke avonden bezorgd, je bent een onafhankelijke kunstenaar met een eclectische stijl, die zich niet in een hokje laat plaatsen,” zei locoburgemeester Meliani van Amsterdam in een afgeladen Paradiso bij het overhandigen van een lintje aan Dimitri Kneppers (57). “In jouw kielzog veroverde menige dj een wereldwijde schare fans en werd de Nederlandse dancescene internationaal toonaangevend.”

Nederlandse grondlegger
Dimitri behoort daarmee tot het handjevol dj’s in Nederland met een lintje van de Koning – en terecht. Hij geldt in binnen- en buitenland als een belangrijke grondlegger van de dj-cultuur. Hij was een van de eersten die house, techno, drum ’n bass en andere stijlen naadloos aan elkaar mixte. Niet alleen qua tempo, maar ook qua harmonieën, waardoor geheel nieuwe composities ontstonden. Deze stijl van draaien was revolutionair en heeft meerdere generaties dj’s geïnspireerd.

Met zijn toptien noteringen als eerste Nederlandse artiest in de DJMag Top 100 plaveide hij de weg voor de golf artiesten van eigen bodem die in daaropvolgende jaren de toonaangevende chart domineerden. Dimitri heeft tijdens zijn loopbaan ook de nodige uitdagingen overwonnen. In 2013 verloor hij zijn onderbeen aan een levensbedreigende bacteriële infectie. Binnen vijf maanden stond hij weer achter de draaitafels – een bewijs voor hem dat muziek de kracht heeft om te helen. Na veertig jaar is hij nog ieder weekend te vinden in clubs door heel Nederland en daarbuiten.

Zinderende vogelvlucht
Dimitri heeft een speciale band met de stad Utrecht. Op Instagram schrijft hij: “Na Amsterdam is er geen stad waar ik vaker heb gedraaid dan Utrecht. Lange clubnachten en roemruchte afterparties, ik koester er velen. Van de Winkel van Sinkel tot de afters in Shiva, van de Central Studios, Janskerkhof, de Jaarbeurs, Poema, De Helling en Lux tot de Basis en natuurlijk TivoliVredenburg.”

Zijn vijf uur durende set voor ‘Dimitri 40 – The Celebration of a Lifetime’ wordt een sensationele reis, waarin verleden, heden en toekomst samensmelten tot één euforisch geheel. Of je nu van Detroit techno, Chicago house, rave van het eerste uur houdt, van melodieus of hypnotiserend, van diep of ronduit extatisch, vijf uur lang gaat Dimitri samen met de dansvloer het muzikale avontuur aan – een zinderende vogelvlucht door alle dimensies, vol zoete herinneringen en bijzondere verrassingen.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief