Klassieke muziek
dinsdag 27 augustus 2024

Gabrieli Consort

Gabrieli Consort

Praktische informatie

TivoliVredenburg
Vredenburgkade 11
3511 WC Utrecht Bekijk locatie
Regulier
€ 46,00
Datum di 27 aug
Tijd 20:00 - 21:20

Voeg toe aan je kalender:

Met Sevilla als hoofdthema kan het Festival Oude Muziek niet om het werk van renaissancecomponist Cristóbal de Morales heen. Zijn missen gelden als het summum van de late renaissance. Waarom dat zo is onderstreept het Gabrieli Consort & Players met loepzuiver samenzang en een reconstructie van zoals het er misschien ooit aan toeging.

Cristóbal de Morales wordt wel beschouwd als de meest invloedrijke componist vóór Tomás Luis de Victoria. Hij haalde zijn inspiratie uit grote renaissancecomponisten zoals Josquin Desprez en wist met zijn meerstemmige vocale missen internationaal de aandacht te trekken. Ook Mis voor de feestdag van St. Isidorus van Sevilla heeft alles wat de koormuziek uit de renaissance zo magisch maakt.

Het Gabrieli Consort & Players maakte er onder leiding van Paul McCreesh al eerder furore mee. BBC Music Magazine noemde de wijze waarop dit meer dan veertig jaar bestaande collectief de mis inbedde in gregoriaanse gezangen en andere religieuze werken uit die tijd een ‘werkelijk magnifiek verslag, een bijzonder levendige weergave van de wijze waarop het er destijds aan toe had kunnen gaan.’

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief