Diversen
doorlopend

Games for Brains

Games for Brains

Praktische informatie

Salon van Weleer
Oudegracht 290
3511 NX Utrecht Bekijk locatie
Datum doorlopend

In de Salon van Weleer kun je kiezen uit maar liefst 15 verschillende Real Live-Games.

Zodra je binnenstapt in de fraai ingerichte werfkelder, waan je je meteen in een andere wereld. Je wordt ontvangen door acteurs die je meevoeren naar een van de (geheime) ruimtes waar zich de door jou gekozen Real Live-Game afspeelt. Daarna ga je samen met de acteurs te midden van film-, geur- en geluidsdecors aan de slag om het einddoel te bereiken.

De spelen waar je uit kunt kiezen hebben totaal verschillende themas´en tijdsperiodes. Vanaf de Romeinen tot de middeleeuwen, van de 19e eeuw, de jaren 50 tot eigentijdse spelen waarbij je gebruik zult moeten maken van computers en QR-codes om het spel tot een goed einde te brengen.

In de Real Live-Games zijn historische feiten verwerkt met fictie, waardoor je er ook nog meteen iets van opsteekt!  Zo kun je bijvoorbeeld de moord op een Romeinse tribuun moeten oplossen, of de schat van de Wolfman van Utrecht vinden, of de moordenaar van de Utrechtse burgemeester Bernd Proys achterhalen, of een Victoriaanse seance oplossen, de code van de kluis kraken, waargebeurde 19e-eeuwse misdaden oplossen, een jaren ’50 bruiloft vieren of een verdachte DJ de cel in weten te krijgen. Iedere Real Live-Game duik je weer een heel andere zaak in die je door samen te werken en vernuft moet oplossen.

Extra leuk voor in de vakantie: er is ook een mogelijkheid om een Real Live-Game in Dutchy English te spelen, zodat je ook met je buitenlandse gasten of vrienden een game kunt spelen.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief